Siirry pääsisältöön

Nauha-aarteita / Tablet-Woven Treasures

 

Täällä ollaan! Kuvassa syksyinen muisto pieneltä pyhiinvaellukselta

Here I am still! Photo from small pilgrimage this autumn.


Hei ja hello!

Kuten moni on huomannut, blogirintamalla ei ole hirveästi viime vuosina tapahtunut. Niistä ajoi aika ohi, kun kaikki menimme tuonne sosiaaliseen mediaan. Siellähän kaikki tapahtuu, Instassa ja Facessa. Ja vähän YouTubessakin.

Mutta nyt on pikkuisen kerrattava kuulumisia, niin paljon isoja asioita on tapahtunut.

Vuonna 2013 tuli ulos Maikki Kariston ja minun lautanauhakirja Omenaisia ja revonneniä. Heti sen ilmestyttyä aloimme suunnitella toista lautanauhakirjaa. Se on nyt valmis. Sen nimi on Nauha-aarteita – Arkeologisia lautanauhoja Suomen rautakaudelta. Julkaisija on taas hyvä kumppanimme Salakirjat. Kirjan voi tilata sieltä

Kirjasta tulee myös englanninkielinen käännös nimeltä Tablet-woven Treasures – Archeological Bands from Finnish Iron Age. Kirjassa on monen vuoden työn tulos: Maikki on tutkinut ja tulkinnut Museoviraston kokoelmiin kuuluvia nauhafragmentteja. Hän on tehnyt niistä kudontamallit ja minä olen koekutonut kaikki 56 kirjan nauhaa.

Eikä tässä vielä kaikki: yhdessä Jenni Sahramaan kanssa valmistelemme myös kirjaa Suomen rautakauden puvuista. Se nimi on Löydöstä muinaispuvuksi ja sen toivomme saavamme ulos myös vuoden 2021 alusta. Kirja on myöhässä, kyllä. Mutta hitaasti tehden hyvä tulee – venynyt aikataulu on myös mahdollistanut paljon laajemman sisällön kuin alun perin ajattelimme.

Olen viime aikoina tehnyt useita rautakauden vaatteita. Tämä viittakin ehti vielä kirjaan mukaan. / Lately I have made several items for our Finnish Iron Age dress book too.

Jos olet Facebookissa tai Instagramissa – etsi meidät käsiimme sieltä. Lautanauhat /Tablet weaving, Swan River Crafts ja Löydöstä muinaispuvuksi on FB:n puolella, Swanmervi Instagramissa. Ja lupaan _tulen tännekin useammin!

Ps. Tilaustöitä en ole ehtinyt hirveästi tehdä, kun on ollut useampi kirjaprojekti työn alla yhtä aikaa.

Uudessa lautanauhakirjassamme on ainutlaatuinen kokoelma
rautakauden lautanauhoja.

As you have noticed – blogs are not in fashion at the moment. Everything happens in social media – so do I. But I had to come and tell some news.

Oh dear, so much has happened! But now the big news is our second tablet weaving book.

We started the project right after our first one, Applesies and Fox Noses. That came out 2013. During the years Maikki has done incredible work byt reseraching our tablet woven treasures from Finnish iron age. She has made the weaving patterns and I have test woven all. As a result came this book – first in finnish but soon also in English! It is called – as suitable is – Tablet-Woven Treasures – Archeological Bands from Finnish Iron age.

It has 56 patterns – ALL based on actual finds. Imagine that! It is a unique collection – with any measure.

But this is not all! I have also been writing a book about Finnish Iron Age dresses with Jenni Sahramaa. We planned to publish it already this year but there has been delays – but it was actually good. Now we have even more material in the book.

I have to admit – blogging or running a webpage is not the first thing on my mind at the moment.

If you wish to know more about what is happening and what we are doing – then visit FB-pages like Lautanauhat/Tablet weaving, or Swan River Crafts or Löydöstä muinaispuvuksi. Or find me at Instagram – Swanmervi is my name.

But I try to come here too – when I have time 

pages like Lautanauhat/Tablet weaving, or Swan River Crafts or Löydöstä muinaispuvuksi. Or find me at Instagram – Swanmervi is my name.

But I try to come here too – when I have time 😀

English version will be published in the beginning of year 2021
Oikea aarre. Real treasure.

Kommentit