Siirry pääsisältöön

Uusinta tietoa sarvien käytöstä

Nyt on sitten saatu viikinkiteemaravintola Harald Lahteenkin. Olimme Viikinkiajan laiva ry:n ja Hollolan keskiaikaseuran porukalla kutsuvieraina.
No nythän on keskusteltu kovasti tästä viikinkien sarvikypärästä. Haraldinkin seinällä niitä näkee ja päällikön pidoissa vieraat saavat käyttöönsä sarvikypärät. Me intimme vielä alkuillasta muun muassa ravintolaketjun toimitusjohtajalle, että niitä ei kyllä oikea historia tunne, mutta loppuillasta näemmä saimme uutta tietoa. Jaa, kävimmeköhän Mintun kanssa kaivautumassa arkeologisesti vai mitä tapahtui.
Mutta tässä siis todistusaineistoa siitä, että viikinkiajalla ainakin muinaissuomalaiset tosiaan käyttivät sarvia päissään.

Kommentit

 1. ja siis mehän vaan larpattiin kaksipäistä lehmää....

  VastaaPoista
 2. ... tai mitä lie...voi ku me ollaan nättejä !

  VastaaPoista
 3. Onko tuo kahden hengen kypärä? :-D Meiltäpäin muuten saisi laatikoittain ylämaankarjan sarvia - käydäänkö virkkaamaan markkinoille sarvipipoja....

  VastaaPoista
 4. ... mä voisin ottaa kyllä pari ylämaan sarvea myös ihan muihin ku kypärätarkoituksiin...

  VastaaPoista
 5. Mullekin kävis kyllä noi ylämaan sarvet!

  VastaaPoista
 6. Päissään, tosiaankin :D Kai sitä tarttis edellisen kotikaupunkinsa Harald käydä testaamassa, kun Turku ja Tampere on nähty jo.

  Sarvikypärä on kyllä yhtä mielenkiintoinen historiallinen myytti kuin Madonna-henkiset pronssirintsikat. Onko sillä 1800-luvun nationalismia pidemmälle ulottuvaa historiaa? Kiinnostaisi tietää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti