Siirry pääsisältöön

... niin että näpit käryää...


On taas tullut tehtyä noita käsitöitä... Puhuttiin Saltivissa Sotkan ajoituksesta ja siitä, että tästä uiskosta voisi tehdä myös keskiaikaisen laivan. Saltvikissa oli viikinkilaivojen kokoontumisajot ja yksi huima alus oli keskiaikainen.
Sotkan ajoituksesta on monta mielipidettä ja aikahaarukka seilaa nyt jossain 1200-luvun paikkeilla. Siispä... talonpoikaislaiva keskiajalta menisi yhtä hyvin kuin viikinkiaikainen laiva. Kun on niin hankala selittää että ei, tää ei oo viikinkilaiva, suomalaiset eivät olleet viikinkejä, mutta tämä laiva on siltä ajalta kun oli viikinkejä...
No, tämä "keskiaikainen talonpoikaisalus" antoi kimmokkeen tehdä uuden mekon! Ideana oli tehdä ruskea, siis vaatimaton, sen verran väljä että voi tehdä töitä kuten soutaa ja niin edelleen.
Kirtlen kaavalla läksin tekemään. Ei tullut vaatimatonta ja väljää, mekko halusi ihan välttämättä tulla hienoksi ja istuvaksi.
Se on nyt valmis ja käsinompeluhaasteeseen sain lisätä 31,99 metriä lisää saumaa. BB-mekko eli istuva alusmekko valmistuu pian, samoin se uusi alusmekko, jonka tuo uusi kirtle vaatii.
Jaa, se onkin sitten kesälomaviikko... jospa ehtisi tehdä herralle uuden takin ennen Hämeenlinnan markkinoita?

Kommentit