Siirry pääsisältöön

Nanna löytyi!

Joskus 20 vuotta sitten olin Orimattilan nuorisotoimen järjestämällä matkalla Saksassa ja Itävallassa. Bussilla ajeltiin 17 päivää ja oli tietysti mukavaa.
Reissussa oli tulkkina Nanna Bayer Hollolasta. Me löydettiin aika pian yhteinen sävel ja tehtiin kaikenlaista .... se Puolan yökerhoreissu ei ollut ihan fiksuimmasta päästä, mutta selvittiin hengissä ja kunniallisina naisina.... köh köh.

Kun olimme valokuvaaja Katjan kanssa Rohanin reissulla pari viikkoa sitten, käytiin kahvitauolla Fiskarissa. Ei perhana.... keramiikkapajan seinässä luki isolla että NANNA BAYER. Minä tunnistin Nannan heti - vähän aikuistunut mutta ei muuttunut.
Nannan taiteilijatarina on kertomisen arvoinen. Niinpä sitten lähdimme uudelle juttukeikalle ja kävimme tekemässä Etlariin haastattelua Hollolan tytöstä, joka lähti Saksaan opettelemaan turkisompelua, mutta päätyi keraamikoksi.

Nannan tyttö Iris tavattiin myös ja nyt Iris on tulossa mukaan Hollolan leiriin, katso http://www.keskiaika.fi/

Elämä kulkee sykleissä ja nyt on näköjään menossa tämä "mitä kaikkea kavereille tapahtui 20 vuoden aikana"
Oli mahtavaa tavata Nanna eikä se jää tähän. Ostin hienoja posliiniastioita ja uusi muki on jo ahkerassa käytössä. Ja se suklaajuoma mitä Nannalla on putiikissa maistettavana... mjams.

Fiskars on käymisen arvoinen paikka. Kun Nanna meni haastattelun jälkeen pitämään pajan kauppaa auki, me jäimme Iriksen kanssa katselemaan Fiskasia. Iris on mukava tyttö, 14-vuotias mutta hirmu reipas ja kypsä. Hän tiesi suunnilleen kaiken omasta kotikylästään ja kierrätti meitä.

Hei, siellä on upea paloauto! Kurkittiin sitä FBK:n eli vapaapalokunnan paloaseman lukittujen lasiovien sumeista ikkunoista.


Puolasta tuli viestiä: tilaamamme saxon getelt on pian valmis postitettavaksi. Katsotaan ehtiikö Visbyn keikalle!
Ja hei... kesäloma kesäloma kesäloma kesäloma kesäloma kesäloma ... alkaa tänään! Jibii!

Kommentit

  1. Ooo!Onnea lomalaiselle!! Mulla on kans täällä hurjat pukutalkoot käynnissä, että mahtuisin johonkin kolttuun edes!
    Oltiin extempore kasvivärjäämässä, tai siis minä menin pihkolaan ja siellä vesisateessa värjättiin. Yllättävä huomio oli, että tuoreena paatsamalla saa mitä kauneita vihreätä, ja samahan meillä oli nyt hakusessa. Mutta käytin viimevuotisia kuivattuja, ja tulos ei ollut mikään muu kuin: TADAA!! Keltainen!!!! Miten voi olla? :D Uusi kolttu on nyt sitten kolmasti värjätty keltainen, ja sellaiseksi jää. Nyt vaan nauhat valmiiksi ja kiinni.

    Siis olettehan te jäämässä Hollolaan yöksi, eikö niin? Vai oliko huhussa perää, että ette jääkään?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti