Mene metsään. Need to go to forest.

lokakuuta 04, 2013

  
 Tämä on minun metsäni. This is my forest.
 
Oikeastaan minun metsäni on kaikkien metsä, sillä meillä Suomessa jokainen saa mennä metsään ja vaikka kerätä sieniä. Tämän metsän omistaa kaupunki, jossa asun.
Actually this is everybodys forest. In finland we have a law that allows us to go to forest for example pick mushrooms. This forest is own by the city where I live.
* * *
 
Kaikki eivät halua syödä sieniä, mutta jos kerran kävelee metsässä, voi ottaa pussin mukaan ja olla tarkkana. Mättäältä saattaa pilkistää verihelttaseitikki. Se on päätä ruskea, vähän nahkean mattainen, sen jalka on keltainen ja heltat punaiset, vanhemmilla yksilöillä jo rusehtavat.
 
Not everyone wants to eat mushrooms, but once you go to forest, for eaxample to walk, take a small bag with you. You might find a dye mushroom like this half-blood-red Cortinarius semisanguineus. it is brows on top, yellow leg and red wattles.
 
 
 



Tai sitten voit törmätä jopa aarteeseen, veriseitikkiin (Cortinarius sanguineus)
Or you might even find this treasure, bloodred webcap Cortinarius sanguineus.


Sivutuotteena löydät samoilta kasvupaikoilta suppilovahveroita:
As a sideproject you find from same growing area these wonderful tasty musrooms, trumpet chantarelles, Cantharellus tubaeformis.



Mitä näillä sitten tehdään?
What to do with your tresures?

Värjätään lankaa tumman punaiseksi ja suppiksista tehdään keittooa.
Dye your best yarn dark red with red mushrooms and the trumpet chantarells make a lovely soup.


Suppissoppa
1 l suppilovahveroita
1-2 salottisipulia
2 rkl vehnäjauhoja
1 l kanalientä
100 g Koskenlaskijaa
2 rkl tomaattipyrettä
valkopippuria
suolaa ripaus
1 prk smetanaa
puolikkaan sitruunan mehu
ruohosipulia

Freesaa sienet ja sipuli kattilaa voin kanssa.
Kun sienet ja sipuli ovat hetken paistuneet, lisää vehnäjauhot, sekoita.
Lisää kanaliemi, sekoita hyvin. Kuumenna keitto ja lisää sulatejuusto nokareina ja kuumenna kunnolla, jotta juusto sulaa hyvin.
Lisää tomaattipuretta ja mausteet, hauduta noin 10 minuuttia, lopuksi sopiva satsi smetanaa. Purista vielä sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Ilman sitruunaa tämä ei maistu miltään!
Viimeistele ruohosipulisilpulla.

Trumpet chantarell soup
1 l trumpet chantarelles
1-2 chalot onions
2 tbsp wheat flour
1 l chicken stock
100 g melting cheese (processed cheese)
2 tbsp tomato pure
some white pepper grounded
some salt
100 g sour cream
lemon juice or half lemon
chives

Clean and chop mushrooms and onions. Fry them in kettle few minutes. Add flour, mix. Add chicken stock, mix well. Heat the soup and add the cheese. Mix well so that cheese mixes to the stock.
Add tomato pure and salt and pepper. Let simmer about 10 minutes. Add sour cream, add lemon juise and notice that lemon juice is essential to the taste!
Taste, add something if needed and finish with chopped chives.

You Might Also Like

0 kommenttia

More Saffron!

Lautanauhakirja löytyy täältä:

Tilaa keittokirjamme täältä